Prezervarea fertilității – social sau terapeutic

Există mai multe opțiuni pentru prezervarea fertilității:

• Congelarea ovocitelor (ovulelor) – o metodă prin care ovocitele sunt extrase după procesul de stimulare ovariană și congelate pentru utilizare ulterioară.
• Congelarea embrionilor – utilizată adesea de cupluri, aceasta implică efectuarea procedurii de FIV cu obținerea embrionilor în laborator și vitrificarea acestora.
• Congelarea de material seminal – Conservarea spermatozoizilor – o metodă simplă și eficientă pentru prezervarea fertilității la bărbați.

Aceste tehnici sunt utile pentru cei care doresc să amâne momentul conceperii din motive medicale, personale sau profesionale. Prezervarea fertilității este importantă pentru persoanele care:
• Urmează tratamente care pot afecta fertilitatea, precum chimioterapia sau radioterapia.
• Vor să amâne conceperea din motive personale, cum ar fi cariera sau situația familială.
• Se confruntă cu afecțiuni care pot reduce fertilitatea în timp, cum ar fi endometrioza.

În cazul femeilor ce se adresează pentru Social freezing, este de preferat vitrificarea unui anumit număr de ovocite și o limită de vârstă 35-37 ani pentru a putea oferi șansa unei sarcini în viitor.

Prezervarea fertilității oferă o șansă unică de a planifica și de a-ți proteja, să zicem, capacitatea reproductivă pentru viitor. Indiferent de motiv, aceste metode pot aduce speranță și flexibilitate celor care doresc să-și asigure opțiuni reproductive.

Scroll to Top